Hoe maak ik mijn kruipruimte droog voor de installatie?

Tijdens de installatie gebruiken we doorgaans de kruipruimte voor het leggen van kabels. Dat kan alleen als deze droog en toegankelijk is. Heb je een kruipruimte? Controleer deze dan voorafgaand aan de installatie. Als de kruipruimte niet droog is, moet deze worden droog gepompt. 

Droogpompen van de kruipruimte

Het droogmaken van de kruipruimte doe je met behulp van een dompelpomp. Deze pompen zijn te koop of te huur bij de meeste bouwmarkten en gereedschap- en machineverhuurbedrijven.

Afhankelijk van de grootte van je huis, adviseren we je om minimaal één dag van tevoren te beginnen met het droogpompen. Let bij het kopen of huren van een dompelpomp goed op de capaciteit. Hoe groter de kruipruimte, des te groter de capaciteit van de pomp moet zijn. Houd er rekening mee dat het water kan terugstromen. Controleer daarom 's ochtends op de dag van installatie of de kruipruimte nog droog is en zet zo nodig de dompelpomp weer aan.

De kruipruimte kan als droog worden beschouwd als er zichtbaar geen laag water meer in staat. Als de kruipruimte vochtig is, kan de installatie gewoon worden uitgevoerd.

Staat er op de dag van installatie water in je kruipruimte of twijfel je of deze droog genoeg is? Neem dan direct telefonisch contact met ons op via 085 - 83 31 910.