De laadpas werkt niet bij de laadpaal thuis, wat nu?

Werkt de laadpas niet bij de laadpaal? Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Wordt de laadpas herkend door de laadpaal en hoor je een geluidssignaal als je deze voor de kaartlezer houdt?

  1. Zo niet, werkt de laadpas wel bij andere laadpalen? Als dit niet het geval is, kan de laadpas defect zijn. Neem contact op met de leverancier van de laadpas.
  2. Wordt de laadpas bij andere laadpalen wel gelezen, dan is mogelijk de kaartlezer van de laadpaal defect. Neem contact met ons op.

Wordt de pas wel gelezen maar verschijnt een rood kruis op het scherm met de melding 'ongeldige kaart' of knippert het lampje van je laadpaal rood? De laadpas wordt niet geaccepteerd, het volgende kan aan de hand zijn:

  1. Is de laadpas net geactiveerd? Het kan ongeveer een dag duren voordat je nieuwe laadpas in de database staat en gebruikt kan worden;
  2. Wordt je laadpas ook niet geaccepteerd bij andere laadpalen? Mogelijk is je laadpas geblokkeerd, neem contact op met de leverancier van de laadpas.
  3. Je laadpaal is zo ingesteld dat deze alleen laadpassen accepteert die jij hebt ingesteld. Log in op je Mijn Omgeving om je laadpas toe te voegen;
  4. Er zijn veel verschillende leveranciers van laadpassen, echter worden niet alle laadpassen op alle laadpalen geaccepteerd. Hebben de stappen hierboven niet tot een oplossing geleid? Neem contact met ons op zodat we kunnen controleren of je pas op jouw laadpaal werkt.